fbpx

Sedan i somras när min dotter fick konstaterad allergi mot mjölk och ägg så har recepten förändrats en hel del. Visst är det lite utmanande ibland men jag tycker också om att skapa nya recept som ännu fler kan äta. Och jag vill att det ska vara så gott att alla kan äta det allergivänliga utan att känna att man gått miste om något. För jag som ätit glutenfritt i flera år vet att allt glutenfritt är verkligen inte gott. Och ofta vill jag inte att alla ska behöva känna att det smakar glutenfritt. Så jag triggas av att skapa recept som är goda på riktigt och som är fria från både mjölk, ägg och gluten. Så här kommer mitt recept på köttbullar utan ägg, mjölk och gluten och de är så enkla och goda.

Det är endast 3 ingredienser och sen kryddor och de smakar magiskt! Självklart kan man ha i lök om man vill men jag tycker faktiskt inte att det behövs och de blir dessutom svårare att rulla. Så här håller vi det enkelt och barnen tyckte det var supergott. Sen gillar de nog köpeköttbullar ännu bättre men jag gillar att variera. Vi har alltid ett paket köttbullar i frysen när tiden är knapp och man bara vill att barnen ska äta 😉 Och eftersom de här fick godkänt ska jag nog köpa ett storpack köttfärs och rulla ett gäng och frysa in. Lite godare och färre onödiga ingredienser. Så gott!

Köttbullar utan ägg, mjölk och gluten

Köttbullar utan ägg, mjölk och gluten

Köttbullar utan ägg, mjölk och gluten (4 port)

Ingredienser
500 g nötfärs
1 dl mjölkfri grädde
1 msk potatismjöl

Gör såhär
Blanda nötfärs, mjölkfri grädde, potatismjöl, salt och svartpeppar i en bunke. Om smeten är för kladdig kan du ha i lite till potatismjöl. Rulla sedan till bullar med fuktiga händer. Stek i margarin så de får fin färg runtom.

Köttbullar utan ägg, mjölk och gluten


Fler recept på köttbullar:

Indiska köttbullar i tomatsås

Kycklingköttbullar med citron och gräslök

Asiatiska köttbullar med ris och inlagd zucchini

    Mentions

  • 💬 Vegansk majonäs • SandraCallermo.se
  • 💬 Raggmunk utan ägg, gluten och mjölk • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b