Maillista

Äntligen har jag köpt en ny dator och flyttat över allt från den gamla. Nu är jag åter på banan och ska självklart bättra mig med inläggen 🙂 I helgen blir det till att fara runt som vanligt med start hos pappa och Marie ikväll, imorgon åker vi till Väsby och myser med mamma, Staffan, Sofie, Nicklas och Theo innan vi på söndag ska fira mannen med en hemlig dag födelsedagen till ära. Det ska bli kul!
 
Detta middagstips är väldigt gott men lite pilligt så passar kanske bra till fredagsmyset när man inte har bråttom. Men tålamodet är väl värt, det blir supergott! Inspirationen hittade jag hos Två små kök.

 

Köttfärsfyllda auberginerullar med fetaost (4 port)

Ingredienser
2 auberginer
200 g köttfärs
1 röd lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
400 g fetaost
3 tomater
Grön sallad med bönor:
Ruccola
2 stjälkar selleri
2 avocados
2 dl svarta bönor
Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader. Skiva (med kniv eller fetinställd osthyvel) auberginerna på längden, använd inte de yttersta skivorna med skal. Det ska bli ungefär 8 skivor av varje aubergine. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs auberginen på båda sidor, krydda med salt och svartpeppar. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och finhacka löken. Hetta upp olivolja i stekpanna och fräs löken ett par minuer. Ha i tomatpurén och låt fräsa snabbt innan du lägger i köttfärsen. Ha i krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Ställ av från värmen. Gör salladen medan det svalnar.
Sallad: Strimla sellerin, tärna avocadon och skölj bönorna. Blanda allt med ruccolan.
Fort. rullar: Hacka tomaterna. Fördela köttfärsröran och lite fetaost på aubergineskivorna. Rulla ihop och lägg i en smord form. Strö över hackad tomat, smulad fetaost och örtkrydda. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
 
0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a