Oj, vad mycket matinspiration jag har just nu. Jag undrar hur jag ska hinna laga och äta allt jag vill. Jag läser mattidningar och surfar runt på väldigt många matbloggar och sparar recept på recept bland favoriterna. Så nu blir det till att gå igenom frysen och fundera på vad vi ska laga i veckan, roligt!
Dagens recept är en billig, smakrik rätt med lite lyxkänsla av choklad. Våga testa choklad i mat, det blir väldigt gott! Varsågoda, här har ni min köttfärsgryta med choklad
Köttfärsgryta med choklad (4 port)
Ingredienser
600 g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1,5 tsk malen spiskummin
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 röd chili
1 burk krossade tomater (á 400 g)
1 burk kikärter (á 400 g)
3 dl rött vin
1 dl vispgrädde
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker
50 g mörk choklad (70 %)
Nachochips
Sallad
Créme fraiche
Gör såhär
Skala och hacka löken och finhacka chilin. Hetta upp olja i en stor gryta och bryn färsen tills den fått färg. Tillsätt den löken och pressad vitlök och fräs någon minut till. Krydda med salt och svartpeppar och ha i spiskummin, paprikapulver, kanel och chili. Fräs en minut under omrörning. Blanda ner krossade tomater, rött vin, kikärter, buljongtärningar, grädde och strösocker. Låt grytan puttra under lock i minst 45 minuter. Rör om då och då. Hacka chokladen och ha i den i grytan. Blanda tills den smält och smaka av grytan med salt och svartpeppar. Servera med nachochips, en klick créme fraiche och en god sallad.
Det är gott med choklad i grytor (fast man kanske inte kan tro det). I våras gjorde jag en grillmarinad med choklad i… blev en succé!
Det här låter jättegott, det måste jag prova! 🙂
Ja, det blev väldigt gott! Grillmarinad lät spännande, det får bi i sommar 🙂