Nu under äppeltider går det åt en hel del äpplen hemma. Jag tycker det är gott att blanda frukten både i mat och bakverk. Jag uppskattar verkligen syrligheten som lyfter upp många rätter. Dagens middagstips innehåller äpple och curry som inte är en helt ovanlig smakkombination men jag har aldrig provat det i köttfärssås tidigare. Det blev spännande, fräscht och kryddigt och därmed väldigt gott om du frågar mig.
Köttfärssås med äpple och curry (4 port)
Ingredienser
600 g nötfärs
1 + 1 tsk curry
1 gul lök
2 äpplen
33 cl lättöl
2 dl créme fraiche
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
Gör såhär
Koka pasta. Skala och skiva löken och kärna ur och tärna äpplena. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen och 1 tesked curry i oljan och lägg över i en gryta. Fräs lök, äpple och curry i olja och lägg i grytan. Tillsätt öl, créme fraiche, buljongtärningar och lagerblad. Koka grytan i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och ta ut lagerbladen.
Lämna ett svar