Efter att ha läst om Köttguiden vid flertalet tillfällen vill jag nu tipsa om den fiffiga och genomarbetade guide som tagits fram av forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet  tillsammans med bland annat Naturskyddsföreningen och Coop.
Guiden ger information om kött och hur det påverkar klimat, miljö och djurskydd kompletterat med en märkningsbeskrivning med KRAV, Svenskt Sigill samt svenskt och utländskt kött. Allt beskrivs med färgglada smileys för att göra det lite roligare 🙂 Förutom allt detta ger Köttguiden även tips på andra proteinkällor som kan ersätta köttet när man så önskar.
 
 
Jag gillar verkligen att man tagit fram denna guide som kan lotsa en genom djungeln av märkningar och köttets klimatpåverkan, nu blir det lätt att förstå för oss ”vanliga konsumenter”. Och det krävs faktiskt inte så mycket mer än en stund att läsa igenom denna och ta med sig det till matbutiken. Så för er som känner att ni saknar en del kunskap på detta område och vill lära er mer rekommenderar jag verkligen Köttguiden.
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.