Under kräftmyset åt jag med all säkerhet upp mitt kilo men det gjorde inte alla så det blev lite kräftor över. De som var kvar skalade vi så vi kunde använda skalen till fonden och stjärtarna till goda kräftmackor till dagen efter. Det är så gott med de stora kräftorna man köpt som man skalar själv mot de små kräftstjärtarna man köper på burk annars. De är så mycket mer köttiga och smakrika. Denna macka passar perfekt som brunch, lunch eller en rejäl frukost. Eller varför inte göra en mindre variant till förrätt? Vi toppade den med chimichurri som vi fick från Gatogether-eventet på Supper, väldigt god!

 

Kräftmacka med avokado och dillaioli (2 port)

Ingredienser
2 skivor surdegsbröd
2-3 dl kräftstjärtar
1 avokado
Gröna blad
2-4 msk dillaioli
Chimichurri
2 klyftor citron
Gör såhär
Bred brödet med smör och lägg på gröna blad. Kärna ur och skiva avokadon och lägg på smörgåsarna. Lägg på kräftstjärtar och toppa med dillaioli och chimichurri och servera med citronklyftor.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.