Maillista

Nu hinner jag inte skriva något långt inlägg då jag strax ska åka in till Stockholm och gå på seminarium hela dagen innan standup i Uppsala ikväll. En fullspäckad dag väntar och vad kan väl passa bättre än att bjuda på en smarrig pasta med kräftstjärtar, ädelost och svarta bönor. Detta kan du slänga ihop snabbt en vardagkväll och den blir riktigt krämig och god!

DSC_0145 1

Kräftpasta med ädelost och svarta bönor (4 port)

Ingredienser
4 port spaghetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burk kräftstjärtar (300 g avrunnen vikt)
2 dl svarta bönor
75 g ädelost
2 dl grädde
1 dl kräftspad
1 dl pastavatten
1 dl créme fraiche
1 citron
2 msk hackad dill
Gör såhär

 

Koka pastan enligt anvisning och spara sedan 1 dl av pastavattnet. Skala och finhacka lök och vitlök samt finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Häll i kräftspadet och tillsätt sedan pastavattnet, grädde, créme fraiche och smulad ädelost och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och tillsätt cest och saft från citronen. Häll ner den avrunna pastan i såsen tillsammans med kräftstjärtarna, bönorna och dill och blanda. Servera direkt. 
 

Inga svar än

  1. Sandras Matkrypin

    Jag tycker man kan byta till den ost man gillar. Man kan t ex ha i tärningar med brie men då ska man nog ha i de allra sist då den inte smälter som ädelost. Man kan även ha färskost så blir den mer krämig än ostig eller varför inte chévre? 🙂 Någon form av getost skulle kunna bli riktigt gott 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a