Ikväll blir det årets första påskmiddag för min del, får se om jag hinner skriva ett inlägg imorgon med lite bilder att dela med mig av. Imorgon består dagen mest av bilåkande mot fjällen och när vi kommer fram ska vi till några vänner och äta nästa påskmiddag. Mysigt!
Men nu över till dagens recept som inte alls har någon påskanknytning men är väldigt god ändå och kan kanske vara ett alternativ efter helgen när man har tröttnat på all påskmat. Här är en krämig risotto med kräftsstjärtar och sockerärtor.
Kräftrisotto med sockerärtor (4 port)
Ingredienser
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 dl avorioris
3 dl kräftfond
2 dl vitt vin
2 dl kräftstjärtar i lag
1 dl riven parmesanost
30 g smör
150 g sockerärtor
Gör såhär
Börja med att svetta scharlottenlök och en vitlöksklyfta i en stekpanna med olja och en klick smör utan att den får färg. Tillsätt riset och låt det bli glansigt. Tillsätt vinet och lite av kräftfonden. Låt detta puttra på låg värme under ständig omrörning, späd hela tiden med kräftfonden tills riset har en litenkärna i mitten. Dela ner sockerärtorna och stek i smör och vitlök. När riset är klart tillsätt parmesanen, en klick smör, sockerärtorna och kräftstjärtar och hyvla över lite extra parmesan.
Måste pröva!!
Hej!
Vad menas med 3 dl kräftfond?
Är det 3 dl ren kräftfond från flaska eller ska den späs?
Jag har fått för mig att man ska ha mycket mer vätska till risotto?
Och använder man aldrig lagen från kräftorna?
Kräftfonden var den jag tidigare publicerat recept på i bloggen (http://sandrasmatkrypin.blogspot.se/2012/09/kraftskiva-och-egen-fond.html)
Den har koncentrerad smak men inte alls som den på flaska så om man använder sådan måste den späs.
Man kan behöva mer vätska och kan då antingen använda vatten eller spadet från kräftorna 🙂