Maillista

Ojojoj, vilken helg! I fredags fick vi tillträde till vårt hus och majoriteten av helgens timmar har tillbringats där. Vi har påbörjat köksrenovering, badrumsfix och en hel del målning. Det är mycket jobb men det kommer bli så bra. Vi har tänkte renovera i 3 veckor så det kommer vara full fart! Och inför flytten håller vi på att äta ur matförråden här hemma och då hittade jag torkade trattkantareller från i fjol. Så lyxigt att hitta detta i frysen! Så dessa fick bli en krämig kantarellpasta och det är ju verkligen i säsong nu. Jag ville se till att denna middag blev mättande men ändå hålla den vegetariskt så jag stekta halloumiost som fick vara med i pasta och det blöv så gott. Jag ÄLSKAR halloumi och sältan blev ett bra komplement till kantarellerna. Här har ni receptet!

Krämig kantarellpasta

Krämig kantarellpasta med halloumi (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
200 g halloumiost
400 g trattkantareller (40 g torkade)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
3 dl créme fraiche
En skvätt soja
1 msk kantarellfond

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Skär halloumin i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin så den får fin färg runtom. Lägg sedan på en tallrik åt sidan.
Ansa och borsta kantarellerna. Om de är stora, dela i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en stekpanna och färs kantarellerna så vätskan kokar bort. Tillsätt sedan lök, vitlök och timjan och låt mjukna. Ha sedan i créme fraiche, soja och fond och låt koka upp. Tillsätt lite pastavatten och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Blanda ihop den kokta pastan med kantarellsåsen och den stekta halloumin.


Fler recept med kantareller:

Kantarellpasta med lamm och timjan

Höstgryta med kantareller och rotmos

Kantarellomelett med tryffelolja och chevre

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a