Jag vet att gratänger är populärt. Och jag kan förstå det då det är något tillfredställande att ha allt i en form. Det känns smidigt och det blir ofta väldigt gott då allt blandas på ett härligt och gojsigt sätt 😉 Och idag blir det en krämig kasslergratäng med potatis där jag smaksatt såsen med curry och lite tomatpuré. Väldigt enkelt att göra och så gott! Denna är mjölkfri och därför har jag använt växtbaserad grädde samt vegansk ost men självklart går det lika bra med vanliga mejeriprodukter. Denna blir som en potatisgratäng men där broccoli och kassler redan är i så allt i ett. Hoppas du vill testa denna 🙂

Krämig kasslergratäng med potatis

Krämig kasslergratäng med potatis

Krämig kasslergratäng med potatis (6 port)

Ingredienser
1,2 kg potatis
300 g broccoli
1 gul lök
600 g kassler
7 dl mjölkfri matlagningsgrädde
2 msk gul curry
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
175 g vegansk riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva potatisen tunt. Dela ner broccolin i små buketter och hacka stammen. Skala och hacka löken. Skär kasslern i tärningar. Ta fram en ugnssäker form och ha lite margarin i botten. Varva sedan potatis, broccoli, lök och kassler.
Ha i grädde, curry, tomatpuré och pressad vitlök i en bunke. Vispa ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Häll blandningen i formen och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen ca 45 minuter, håll koll under tiden och lägg på aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg. Låt gärna stå 15 minuter innan servering.

Krämig kasslergratäng med potatis

3 svar

  1. Sandra Callermo

    Gillar du också gratäng? Här får du 7 recept utan mjölk och gluten. Allt i en form är ju perfekt middag, vardag som helg.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b