De lediga dagarna fortsätter och idag är vi på väg uppåt landet för att hälsa på våra fina vänner och sen ta oss vidare till landet. Det blir några härliga dagar med snö och sol hoppas jag. Och självklart god mat! Vad sägs till exempel om en krämig lövbiffspasta? Enkelt att laga och VÄLDIGT gott! Självklart är denna utan mjölk och gluten men det går utmärkt att använda vanlig pasta samt mejeriprodukter för den som önskar. Jag hade även i paprika och champinjoner. Mums!

Krämig lövbiffspasta utan mjölk och gluten

Krämig lövbiffspasta utan mjölk och gluten

Krämig lövbiffspasta utan mjölk och gluten (4 port)

Ingredienser
4 port pasta (glutenfri)
500 g lövbiff
250 champinjoner
1 rödlök
1 paprika
2 vitlöksklyftor
4 dl mjölkfri crème fraiche
2 dl mjökfri grädde
3 msk oxfond
1 dl pastavatten
1 tsk vinäger
1 msk dijonsenap

Persilja

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Strimla lövbiffen. Skala och strimla lök. Kärna ur och strimla paprika. Skala vitlök.
Rengör champinjonerna och skär i kvartar. Stek i en stekpanna och låt vattnet i svampen koka bort. Lägg sedan i en klick mjölkfritt smör samt löken och låt fräsa med så den blir mjuk. Tillsätt paprika och vitlök och fräs en minut till innan du har i créme fraiche, grädde, oxfond, pastavatten, vinäger och dijonsenap och låt koka upp. Låt puttra några minuter och under tiden kan du steka köttet.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet snabbt och krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet i grytan och smaka sedan av såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Rör ihop pastan med lövbiffssåsen och servera direkt.

Krämig lövbiffspasta utan mjölk och gluten


Fler recept med lövbiff:

Lövbiffsgratäng med ris

Lövbiffswok med krispiga grönsaker

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b