fbpx

Julen är över och jag tror att det är fler än jag som vill äta annan mat än just julmat. Men det händer ju att man har kvar diverse rester som man såklart inte vill slänga. Eller så gör ni som jag och passar på att köpa en julskinka nu när den reas ut 😉 Oavsett vilket så kan jag tipsa om denna goda pasta. Jag svängde ihop denna till mig själv så det är för en portion men såklart går det bra att göra för flera. En krämig skinkpasta med gochujang och morötter. Det blev väldigt gott och enkelt att laga!

Krämig skinkpasta med gochujang

Krämig skinkpasta med gochujang (1 port)

Ingredienser
1 port kokta makaroner
2 vitlöksklyftor
1 tsk gochujang
100 g julskinka
1 morot
0,5 dl växtbaserad grädde
0,5 dl växtbaserad färskost

Gör såhär
Skala och finhacka vitlök. Tärna skinkan. Skala och tärna morot. Hetta upp olja i en stekpanna och ha i gochujang, vitlök, skinka och morot. Låt allt fräsa några minuter. Ha sedan i grädde och låt puttra ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner kokta makaroner och färskost.

Krämig skinkpasta med gochujang


Fler recept med guchujang:

Vegopytt med gochujang och koriander

Snabb lax med gochujangstekta grönsaker

Jordnötsnudlar med grönsaker

Fiskbowl med ingefärsmajonäs

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b