I samarbete med Gårdssällskapet
Här har vi börjat vakna till liv men ännu inte gått upp ur sängen. Igår hade vi vänner på besök och det var så trevligt att vi inte kom i säng förrän kl 2 inatt. Så lite sega nu men bara att tagga till igen för ikväll ska vi på 30-årsfest i form av maskerad. Då blir det lite extra roligt!
I senaste köttlådan från Gårdssällskapet fanns det med fina kotletter som jag skulle laga något gott på. Hemma i skafferiet hittade jag tagliatelle och jag kom på att det borde bli gott tillsammans med senap och dragon. Sagt och gjort så skapade jag denna rätt och det blev jättegott!
Krämig tagliatelle med fläskkotlett och senap (3-4 port)
Ingredienser
3-4 port tagliatelle
Ca 800 g premiumkotletter med fettkappa
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk dijonsenap
1 msk köttfond
1 msk torkad dragon
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning och spara sedan lite pastavatten.
Skala och skär löken i smala båtar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kotletterna på hög värme så de får fin färg på båda sidorna. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan kotletterna åt sidan. Stek lök och vitlök ett par minuter så de blir mjuka och tillsätt sedan grädde, vatten, vin, senap, fond och dragon i stekpannan och låt puttra några minuter. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Skär bort fettet på kotletterna och skär i strimlor. Lägg i köttet i såsen. Häll på lite pastavatten (ca 2 dl) och låt köttet bli varmt i såsen. Blanda sedan med pastan och servera direkt.
Lämna ett svar