Nötter är en mycket användbar råvara som kan användas till mycket. I sin ursprungliga form, rostade, mixade, hyvlade eller varför inte som mjöl? Gott och innehåller massor av nyttigheter. Så den fick bli huvudperson i veckans vegetariska recept som är en krämig valnötspasta med massa andra gottigheter i. Inte så mycket protein men det blev ändå mättande! Gästerna gav den största tummen upp och jag kan inte annat än att hålla med.

 P6200014P6200009

Krämig valnötspasta med citron och spenat (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
150 g valnötter
1 vitlöksklyfta
4-5 msk olivolja
0,5 citron
1 dl gruyere
1 krm chiliflakes
2 dl créme fraiche
70 g babyspenat
200 g körsbärstomater

Gör såhär
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Halvera tomaterna.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna tills de får lite färg. Lägg nötterna i en mixer och mixa med ströbröd, gruyereost, skal och saft från 0,5 citron, chiliflakes, vitlök och olja.
När pastan kokat klart, blanda ihop den med créme fraichen, tomat och spenat så det blir varmt och blanda sedan ner peston. Smaka av med salt och svartpeppar.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.