Maillista

Godmorgon allihopa! Igår fyllde jag år och dagen tillbringades med mamma, syrran och hennes barn samt min kompis Maria och hennes lilla Theo. Vi var på en bondgård här i närheten där vi fick kolla på getter, kor,hästar, kaniner, grisar, höns och framförallt alldeles små nyfödda lamm. De minsta var inte ens ett dygn gamla och så otroligt söta! Där på gården blev det även lunch och fika innan vi åkte hem igen. Väl hemma var det bara till att göra sig iordning innan kvällens middag. Vi var på en indisk restaurang med våra familljer och det blev en väldigt trevlig kväll. En väldigt lyckad födelsedag med andra ord!

Idag tänkte jag bjuda på ett riktigt gott recept som funkar till både vardag och helg. Min variant på kreolsk kycklinggryta med goda kryddor, pickles, korv, oliver och syltlök. Jättegott!

 Kroelsk kycklinggryta

Kreolsk kycklinggryta (6 port)

Ingredienser
6 port ris
600 g kyckling
300 g korv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad mejram
2 dl créme fraiche
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
250 g pickles
2 dl oliver
1 dl syltlök

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Strimla kycklingen. Skär korven i slantar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili tills det blir mjukt. Lägg sedan över i en stor kastrull. Bryn kycklingen i samma stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Krydda även med paprikapulver och mejram och låt fräsa med en minut. Lägg över i grytan och bryn sedan korven och lägg i grytan. Tillsätt créme fraiche, vatten och fond och låt koka upp. Låt puttra 10 minuter under lock och smaka sedan av med salt och svartpeppar. Halvera oliverna. Blanda ner pickles, oliver och syltlök och låt koka 2 minuter till. Servera med riset.

Kroelsk kycklinggryta

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a