fbpx

Häromdagen såg jag ett inlägg hos min bloggvän Baraenkakatill som hade gjort en häftig rocky road med geléhallon och lakritsdumle. Jag blev inspirerad! Och dessutom blev ju geléhallonen så snygga när man skar upp godiset. Men eftersom jag vill hitta på fler mjölkfria julgodisrecept är ju dumle inget för mig. Dessutom hade jag vit choklad hemma som jag ville göra av med. Så det blev ingen rocky road men jag tog med mig inspirationen in i ett nytt recept och skapade detta. Och vet ni, de blev så goda! Jag kallar de krispbitar med vitchoklad, hallon och lakrits. Använd vegansk vit choklad om du vill göra denna mjölkfri 🙂 Mums!

Hoppas ni vill testa dessa godbitar 🙂

Krispbitar med vitchoklad, hallon och lakrits

Ingredienser
2 dl cornflakes (glutenfria)
1 dl jordnötter
1 dl geléhallon
Några turkisk peppar
200 g vegansk vit choklad

Gör såhär
Lägg cornflakes, jordnötter och geléhallon i en skål. Krossa turkisk peppar och blanda ner. Smält vit choklad över vattenbad och rör ner i skålen. Häll blandningen i en form med bakplåtspapper, platta ut till lagom tjocklek och låt stå kallt. Skär sedan i bitar och förvara kallt.

Krispbitar med vitchoklad, hallon och lakrits


Recept på rocky road:

Tre olika sorters rocky road

Rocky road med lakrits

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b