Efter lördagens tapasmiddag hade vi kvar lite rester i form av chorizo- och halloumiblandning samt champinjonfötterna som jag tog bort för att fylla svamparna. Så detta fick bli ingredienser i en supergod pastarätt som jag piffade till med lite basilika och créme fraiche. Att göra nya maträtter av rester är alltid skoj och ett roligt sätt att slippa äta samma sak flera dagar i rad.
Krispig pasta med halloumi och korv (2 port)
Ingredienser
2 port pasta
Chorizo- och halloumiblandning
12 champinjonfötter (eller 3 champinjoner)
En näve basilika
1-2 dl créme fraiche
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Dela ner champinjonerna och hacka basilika. Hetta upp smör i en stekpanna och häll i chorizo- och halloumiblandning och champinjonfötterna. Låt bli varmt och häll på créme fraiche och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och pressad citron och avsluta med att vända ner pastan.
Lämna ett svar