Jag hann få lite vårkänslor och började smyga ut i uterummet och njuta av att det snabbt blivit lite mindre kallt där ute. Sen började det snöa och igår la sig ett vitt täcke på marken. Men jag tröstar mig med att det kommer smälta snart igen och då hoppas jag på mer vårkänslor. Och då ska jag börja vara lite mer i uterummet, jag är så glad att vi byggt det <3 Men nu över till dagens recept som är en kronärtskockspasta!
Den här pastan blir riktigt god och är vegetariskt och passar utmärkt till både vardag och helg. Förutom zucchini innehåller den även salladslök, zucchini och sojabönor. jag har använt pastavatten för att göra den såsig men man kan även lägga till lite grädde eller créme fraiche för att göra den mer krämig. Jag toppade min med fetaost. Muuuums!
Kronärtskockspasta med zucchini (4 port)
Ingredienser
1 stor zucchini
1 burk kronärtskockshjärtan (avrunnen vikt 240 g)
2 salladslökar
3 vitlöksklyftor
250 g sojabönor
En nypa chiliflakes
3 dl pastavatten
4 port pasta
200 g fetaost
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Lägg i sojabönorna sista 3 minutrarna. Kom ihåg att lägga undan lite pastavatten.
Dela zucchinin på längden och skär i halvmånebitar. Strimla salladslöken. Hetta upp rikligt med smör i en gryta och fräs zucchini, salladslök och pressad vitlök i några minuter. Tillsätt chiliflakes och låt fräsa med en minut innan du har kronärtkockshjärtan (eventuellt delade i mindre bitar). Tillsätt pastavatten och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner pastan och servera direkt. Toppa med fetaost.
Fler pastarecept: