I söndags var vi hemma hos svärföräldrarna och åt kräftor och vårt bidrag till middagen var majonäs. Men som ni vet gillar jag ju att testa nya saker och den här gången visste jag hur jag ville smaksätta majonäsen. För när vi var på Restaurangakademien fick vi en krondillsemulsion till en av rätterna så min majonäs skulle helt enkelt få smak av krondill. Sagt och gjort; och det passade så bra till kräftorna!
Psst! Inom ett par dagar kommer även ett par nya snapsrecept för dig som planerar kräftskivan för fullt.
Krondillsmajonäs
Ingredienser
2 äggulor
4 dl rapsolja
Ca 15 krondillskronor
1 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
Pressad citron
Gör såhär
Skär bort kronorna (så du inte får med de tjocka stjälkarna) och lägg i en blender tillsammans med oljan och mixa ca 20-30 sekunder. Sila bort dillen.
Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med senapen, vinäger, ett par nypor salt och svartpeppar. Fortsätt vispa ständigt (gärna med elvisp) och droppa oljan ner i bunken. Efter ett tag kan du låta det rinna i en tunn stråle. Fortsätt tills all olja är nervispad och smaka då av med cayennepeppar och pressad citron.