Maillista

Nu har jag använt upp den sista krusbärscurden som jag gjorde för ett antal veckor sedan. Den har för övrigt hållt sig bra i kylen och har använts till smått och gott. Och så förra veckan blev jag sugen på att baka småkakor och en favorit är farmors hallongömmor men då kom jag på att jag kunde ju göra dessa med den syrliga curden. Kakorna med jättegoda och du kan självklart göra de med din favoritsylt eller curd. Mums!

P8180476_krusbarsgrottor P8180486_krusbarsgrottor

Krusbärsgrottor (24 st)

Ingredienser
125 g smör
0,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
Knappt 1 tsk bakpulver
1 dl krusbärscurd

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda mjöl, maizena, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt till smeten. Rör ihop till en deg.
Rulla degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla varje skiva till en kula och lägg varje kula i en liten form av papper. Gör en ordentlig fördjupning med tummen i varje kaka och klicka i en curdklick (inte fylla upp hålet för då bubblar det över). Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

0

3 svar

  1. Helena / Bara en kaka till

    Alltså såna här kakor är ju så himla goda! Nu har jag inte testat med krusbär i då, men annars, rent generellt. Jag bakade hallongrottor och skyfflade i mig under amningstiden med Lily eftersom jag gjorde upptäckten att det recept jag använde mig av blev mycket bättre på mjölkfritt margarin, och just då åt jag mjölkfritt eftersom Lily hade kolik och vrålade dygnet runt. Och då fanns det ju inte så mycket annat man fick fika på.

    Svara
    • Sandra Callermo

      Perfekt ju! Tur ändå att det var en så god kaka du fick äta 😉 Om än det inte är så stor tröst under alla koliktimmar kan jag tänka mig. Skulle kunna ha ett helt kakfat bara med dessa små godingar med olika fyllningar 🙂 <3

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.