Maillista

För ett tag sedan gjorde jag krusbärscurd och när jag hade gjort både pavlova och pannacotta fanns det fortfarande kvar en del. Lite har jag ätit på ostmackan istället för marmelad och det sista använde jag till denna semifreddo. Det liknar glass och cheesecake eftersom det är färskost i smeten. Jag hade både i citronskal och ringlade curden och det blev syrligt och gott. Och till krusbärssemifreddon serverade jag lite krusbär och svarta vinbär.

 P8210105_krusbärssemifreddo

P8210085_krusbärssemifreddo

Krusbärssemifreddo med citron (6-8 port)

Ingredienser
100 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1 krm vaniljpulver
1 dl + 0,5 dl strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl krusbärcurd

Bär

Gör såhär
Separera äggulor och äggvitor. Vispa färskost, vaniljsocker, skal från citronen, vaniljpulver och 1 dl strösocker. Tillsätt äggulorna i smeten och vispa ihop.
Vispa grädden i en separat skål. Vänd ner i smeten med en slickepott.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med
en elvisp. Tillsätt 0,5 dl strösocker och vispa till en slät maräng. Vänd sedan försiktigt ner marängen i smeten med en slickepott.
Varva smet och krusbärscurd i en plastad form (ca 1 liter). Frys minst 4 tim.
Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 15 min före servering. Skär i skivor och servera med bär.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a