Här hemma äter vi mycket såser baserade på grädde, créme fraiche och yoghurt men ibland tröttnar jag på det där och vill testa nå annat. Då är den här såsen ett väldigt gott alternativ! De syrliga äpplena går perfekt ihop med kryddorna och ättikan. Passar bra till rätter med ljust kött eller nötfärs.
Kryddig äppelchutney (4 port)
Ingredienser
500 g äpple
1 gul lök
0,5 röd chili
1 krm kanel
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 dl ättika
0,5 dl socker
Gör såhär
Kärna ur äpplena och skär i bitar. Skala och finhacka löken och finhacka chilin. Fräs lök med chili och torkade kryddor på låg värme i olja tills löken mjuknat. Tillsätt äpple och ättika samt socker. Låt puttra i 20-30 minuter. Smaka av med eventuellt mer socker eller ättika.