Första dagen på nya jobbet gick strålande och jag kände mig så välkommen. Nu är det bara köra järnet och jag är så peppad! Igår när jag kom hem småfirade vi lite med en smarrig kräftpasta med ett glas vitt till. Jag har dock inte laddat över de fotona ännu så idag tänkte jag bjuda på ett till recept från semesterveckan. Huset som svärföräldrarna har ligger på en skogstomt med massor av blåbär runt omkring. Så det blir blåbär lite när som helst under dagens alla timmar. Och så klart en och annan paj och efterrätt. Här gör de små blåa bären sällskap med äpple i en kryddig paj.
Kryddig blåbärspaj med äpple och hasselnötter
Ingredienser
2 äpplen
3 dl blåbär
1,5 dl havregryn
1 dl finax mjölmix
0,5 dl råsocker
100 g smör
1 dl hasselnötter
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en form med smör. Kärna ur äpplena och skär i klyftor och lägg i botten på pajformen. Häll över blåbären. Lägg smör, havregryn, råsocker, hackade hasselnötter, kanel och kardemumma i en bunke och nyp till en smuldeg. Häll smuldegen över blåbären och kör in i ugnen 20 minuter. Servera med grädde eller glass.
Mums, ser så gott ut!
Tänk jag har inte ätit någon blåbärspaj ännu i sommar! Det får bli ändring på det! Din ser fantastiskt god ut.
Den blev riktigt somrig och god 🙂
Nej men, det är ju ett måste med blåbärspaj 😉 Tack!