Maillista

Jag har haft det här receptet sparat bland favoriter länge och nu blev det av att testa det. Jag hittade denna julpannacotta med glöggspegel hos Bara en kaka till och jag gjorde min egen variant på den när vi hade gäster förra veckan. Och den blev jättegod!

Kryddig julpannacotta med glöggspegel Kryddig julpannacotta med glöggspegel

Kryddig julpannacotta med glöggspegel (4 port)

Ingredienser
5 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
3 gelatinblad
1 vaniljstång
3 msk socker
2 kanelstänger
1 tsk hel kardemumma

Glöggspegel:
2 dl glögg
3 gelatinblad

Lingon

Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Mortla kardemumman. Häll grädde, urskrapade frön från vaniljstång + stången, kanelstänger, kardemumma och socker i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan av från värmen. Rör ner turkisk yoghurt och de urkramade gelatinbladen. Låt svalna 10 minuter innan du plockar upp kanelstänger och vaniljstång. Häll i glas och låt sedan stå i kylen ca 3 timmar.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 minuter. Häll glöggen i en kastrull och låt den sjuda så den är riktigt varm utan att koka. Ta av från värmen och rör ner gelatinbladen. Låt svalna något och häll sedan försiktigt på pannacottan och låt stå kallt 3 timmar till.
Toppa pannacottan med lingon vid servering.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a