Idag är årets stora julbakningsdag! Min vän Lotta kommer snart hit och det ska bakas julgodis hela dagen. Jag har förberett en bunt recept och handlat alla ingredienser. Dagen slutar såklart med provsmakning av allt och lite middag om vi orkar något 😉 Så då tyckte jag det passade bra att smygstarta med ett julrecept redan idag. Hela december kommer vara full av julrecept här på bloggen så ni kommer få en massa härlig inspiration. Dessa tryfflar gjorde jag förra året när jag blev inspirerad av Smaskens men hann aldrig få upp receptet, så det fick bli årets första recept istället. Jag minns i alla fall att de var väldigt goda 🙂
Kryddig kokostryffel (ca 25 st)
Ingredienser
1 dl kokosgrädde
75 g smör
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
1 tsk kardemummakärnor
En nypa salt
1,5 dl kokos
Gör såhär
Hetta upp en torr stekpanna och rosta kokosen under omrörning och låt den sedan svalna. Mortla kardemumman. Blanda kokosgrädde, smör, salt och kardemumma i en kastrull och låt koka upp och dra då direkt av från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner i gräddblandningen och rör tills den smält. Ställ blandningen i kylskåp ca 2 timmar. Rulla sedan till kulor och rulla i den rostade kokosen. Och låt sedan svalna.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se