Idag börjar en ny vecka och en ny vardag här hemma. Det är nämligen idag mannen börjar sitt nya jobb. Vi har haft 3 fantastiska månader tillsammans när vi varit hemma alla tre och nu blir det lite annorlunda när David börjar jobba igen. Men jag ser ändå fram emot det och jag tycker det ska bli härligt att skapa vår föräldralediga vardag. Idag firar vi även Noel som fyller 3 månader, lilla pyret växer så det knakar och det är så roligt att följa <3
Ny vecka innebär ju även nytt vegetariskt recept och den här veckan blir det spenatsoppa med potatis och ingefära. Det här är en kryddig variant och den serveras med kokt ägg. Mycket gott och mättande! Det blir även mitt bidrag till Månadens gröna som denna månad har temat höstmys. För mig är soppa ordentligt höstmys!
Kryddig spenatsoppa med potatis och ingefära (4-6 port)
Ingredienser
750 g hackad fryst spenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk örtsalt
2 tsk koriander
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 msk curry
2 tsk fänkålsfrön
250 g potatis
1 l vatten
2 dl créme fraiche
4 stjälkar selleri
4-6 kokta ägg
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter innan du tillsätter riven ingefära, örtsalt, koriander, spiskummin, paprikapulver, curry och mortlade fänkålsfrön. Låt fräsa 2 minuter innan du har i potatis och vatten. Låt puttra ca 5 minuter (tills potatisen nästan är mjuk) och ha då i spenat och låt koka 5 minuter till. Ta av soppan från värmen och mixa slätt. Rör sedan ner créme fraiche och strimlad selleri. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.
Servera med kokt ägg.
Soppa är så gott nu när det är kylige ute. Ha en bra dag, kram!
Ja, visst är det. Tack detsamma 🙂
Så gott det låter, Sandra, är själv så svag för just ingefära. Och vad kul att du är med i Månadens Gröna. Kram!
Då borde du gilla den här soppan 🙂 Ja, äntligen fick jag tummen ur och skickade med mitt bidrag 🙂