fbpx

Idag börjar en ny vecka och en ny vardag här hemma. Det är nämligen idag mannen börjar sitt nya jobb. Vi har haft 3 fantastiska månader tillsammans när vi varit hemma alla tre och nu blir det lite annorlunda när David börjar jobba igen. Men jag ser ändå fram emot det och jag tycker det ska bli härligt att skapa vår föräldralediga vardag. Idag firar vi även Noel som fyller 3 månader, lilla pyret växer så det knakar och det är så roligt att följa <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny vecka innebär ju även nytt vegetariskt recept och den här veckan blir det spenatsoppa med potatis och ingefära. Det här är en kryddig variant och den serveras med kokt ägg. Mycket gott och mättande! Det blir även mitt bidrag till Månadens gröna som denna månad har temat höstmys. För mig är soppa ordentligt höstmys!

p9200002_spenatsoppa

Kryddig spenatsoppa med potatis och ingefära (4-6 port)

Ingredienser
750 g hackad fryst spenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk örtsalt
2 tsk koriander
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 msk curry
2 tsk fänkålsfrön
250 g potatis
1 l vatten
2 dl créme fraiche
4 stjälkar selleri

4-6 kokta ägg

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter innan du tillsätter riven ingefära, örtsalt, koriander, spiskummin, paprikapulver, curry och mortlade fänkålsfrön. Låt fräsa 2 minuter innan du har i potatis och vatten. Låt puttra ca 5 minuter (tills potatisen nästan är mjuk) och ha då i spenat och låt koka 5 minuter till. Ta av soppan från värmen och mixa slätt. Rör sedan ner créme fraiche och strimlad selleri. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.
Servera med kokt ägg.

0

4 svar

    • Sandra Callermo

      Då borde du gilla den här soppan 🙂 Ja, äntligen fick jag tummen ur och skickade med mitt bidrag 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.