fbpx

Godmorgon!

Förra veckan var fullspäckad. Jag och David gick om varandra mycket och jag var ifrån barnen tre kvällar. Och jag måste erkänna att det var lite för mycket.. Någon av oss hade planer varje kväll. På det har jag dessutom haft världens hosta hela veckan. Jag har förkylningsastma så jag är inte längre förkyld men jag hostar heeeela tiden. Så störigt och jag sover inge bra på nätterna. Men nu har jag fått ny hostmedicin så hoppas det ska vara bättre idag!

Kryddig tomatsås med toppings

Så denna vecka blir lugnare och inte alltför mycket planerat. Det känns bra!

Men nu är det dags för dagens recept! Jag kanske är lite tjatig men alltså tomatsås.. Det är så gott! Och billigt och enkelt! Så idag blir det en kryddig tomatsås som jag vände ihop med pasta och sen kan du toppa med det du gillar bäst. Gärna lite protein. Så jag körde bönor, majs och så grönsallad till. Sån här mat älskar jag! Och kör gärna på bönspaghetti. Muuuums!

Kryddig tomatsås med toppings

Vegetarisk vardagsmiddag

Kryddig tomatsås med toppings (8-10 port)

Ingredienser
3 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 msk malen koriander
1,5 msk malen spiskummin
1,5 msk malen gurkmeja
Några nypor chiliflakes
4 burkar krossade tomater
2 msk pressad citron
2 msk balsamvinäger

8-10 port spaghetti
Majs
Bönor

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i tärningar. Hetta upp rikligt med olja i en stor kastrull. Fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt zucchini och fräs ett par minuter till. Tillsätt koriander, spiskummin, gurkmeja och chiliflakes och låt fräsa en minut till. Tillsätt krossade tomater och skölj ur burkarna med lite vatten och häll i kastrullen. Låt koka upp och låt puttra minst 10 minuter. Rör ner citron och vinäger och krydda med salt och svartpeppar.
Koka spaghettin enligt anvisning.
Servera spaghettin med tomatsåsen, majs och bönor.

Tomatsås, pasta, bönor och majs


Fler recept med tomatsås:

Ratatouille med spaghetti och bönor

Biffar med morot och tomatsås

Pasta med bönig salviatomatsås

Pasta med tomatsås med kryddrostad broccoli och kikärter

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b