fbpx

Mellanmål är något jag äter varje dag, minst en gång. Det blir ofta frukt och grönt, ägg eller nötter. Då brukar jag variera mellan naturella eller salta nötter och jag äter det mesta. Nötter är en favorit när det gäller snacks och förutom till mellanmål äter jag det gärna till helgens middagsmys eller som tilltugg till fördrinken. Då tycker jag om att piffa till de lite extra och det är där dagens recept kommer in i bilden. Nämligen kryddrostade nötter med lite sting, varsågoda!

DSC_0152  DSC_0141

Kryddrostad nötblandning

Ingredienser
2 dl sötmandlar
2 dl valnötter
1 dl naturella kokoschips
1 dl sesamfrön
3 dl cashewnötter
1 msk japansk soja
1 msk agavesirap
1,5 msk olivolja
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
2 krm cayennepeppar

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Blanda nötter, frön och kokosflakes i en stor skål. Ta fram en ny skål och blanda soya, agavesirap, olivolja, salt, paprikapulver, koriander, cayennepeppar och häll sedan blandningen i den stora skålen och blanda allt väl. Fördela nötterna på plåten och rosta i ugnen ca 20 minuter och rör ett par gånger under tiden.
Låt svalna innan servering eller ge bort i present.

DSC_0149

0

3 svar

  1. Kjersti

    Låter som en härlig variant på snacks. Jag gjorde också nåt liknande nyligen, men med lite enklare smaksättning. Blev ockå jättegoda så de dyker snart upp på bloggen. Din variant lägger jag på minnet tills nästa gång det blir snacksläge.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.