Här kommer ett fiffigt söndagstips. Vitkål är billigt, gott och nyttigt och går att använda till mycket. Mitt tips är att göra en stor omgång vitkålssallad som du sedan kan ha flera dagar och det passar till många olika rätter. Den håller bra i kylen och är toppengott! Om du gör en sallad utan majonäs och/eller créme fraiche håller den ännu längre. Just denna coleslaw har jag piffat till lite med kummin, äpple och rotselleri, det blev väldigt gott!
Imorgon väntar ett till tips med vitkål, där den får agera huvudråvara i ett vegetariskt recept. Namnam!
Kumminkryddad coleslaw med rotselleri och äpple
Ingredienser
400 g vitkål
200 g rotselleri
2 syrliga äpplen
0,5 dl majonnäs
1 dl kesella
3 msk vitvinsvinäger
1 msk kummin – hel och rostad
Gör såhär
Skala och skär rotsellerin i tunna stavar. Koka rotsellerin i saltat vatten i 1 minut. Häll av och låt rinna av. Strimla vitkålen och äpplena fint. Blanda majonnäs med kesella, vinäger och kummin och smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med rotselleri, vitkålen- och äppelstrimlorna och smaka av med kryddor. Låt stå i kylen.
Mer inspiration på coleslaw:
Låter som en god smaksättning till vitkål.
Min kommentar försvann nog… Hur som helst låter det här mycket gott. Jag älskar alla sorters kål i olika sallader och är även glad i rotfrukter. Detta låter som en trevlig kombo och annorlunda smak på en coleslaw. Har sett någon äta något liknande till julskinka tror jag.
Kan tänka mig att det passar bra till julskinkan 🙂 Det kanske får bli ett nytt tillskott på julbordet!
Ja, det blev väldigt annorlunda och gott 🙂