Nu börjar jag känna av på riktigt hur mörkret tar på energin. Det känns som det är mörkt konstant och idag har det dessutom regnat hela dagen. Men i helgen har jag hört att det ska bli minusgrader och snö och det är bättre än det här om du frågar mig. Snön lyser ju upp lite i alla fall 🙂 Och perfekt timing till första advent!
 
Det som är positivt när det är såhär trist väder är att det är ännu mysigare att stå inne och laga mat, baka och njuta av att slippa gå ut. Så idag tänkte jag bjuda på ett värmande recept som vi gjorde i förra veckan. Vi har lagat en hel del kyckling när vi gjorde frysrensningen men nu är frysen avfrostad och jag har börjat lite smått att fylla upp den med julgodis. Men nu, kyckling i jordnötssås!

 

Kyckling i jordnötssås

Kyckling i jordnötssås (4 port)

Ingredienser
4 port ris
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
0,5 röd chili
Cest och saft från 0,5 lime
1 msk farinsocker
1 dl mjölk
3 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
Gör såhär
Skär kycklingen i strimlor. Skala vitlöken och hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, cest och saft från limen, pressad vitlök, farinsocker, vatten, grädde och smulad kycklingbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen i en het stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt och servera med kokt ris och sallad.
0

No Responses

  1. momaskitchen.se

    Gott, jag gör någon liknande fast med cocosmjölk. Visste du att du får jordnötsmör av att bara mixa jordnötter- fiffigt va?!

    Ha en bra dag i regnrusket!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.