Dagens recept blir saftiga kycklingbiffar med örter som smakar ljuvligt! Självklart är de gjorda utan mjölk och gluten. Dessa biffar kan du servera med valfria tillbehör exempelvis klyftpotatis och tzatziki, pasta och tomatsås eller ris och hummus. Eller varför inte i en wrap? Oavsett hur du äter de så kan jag berätta att de är väldigt goda och örterna och citronen ger de en fräschör. Det som binder ihop dessa biffar en kikärter. Jag mixar alltså kikärter till en smet och sen blanda jag ihop det med färsen och alla kryddor och då binder det och på så sätt kan jag skippa ägg. Så smidigt!
Kycklingbiffar med örter och citron (8-10 port)
Ingredienser
1 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)
1 stor gul lök
2 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 tsk sambal oelek
Skal från 1 citron och saft från halva
1,5 kg kycklingfärs
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken och lägg i en bunke med sköljda kikärtor, oregano, basilika, sambal samt skal och saft från citronen. Krydda med salt och svartpeppar. Mixa med stavmixer och blanda sedan ner kycklingfärsen. Forma till biffar (blöt gärna händerna för att forma lättare) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde ca 20 biffar. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Fler recept med kycklingfärs:
Lämna ett svar