Betalt samarbete med HelloFresh

Nu när jag väljer bort alltmer rött kött så är kyckling en given favorit. Hela familjen älskar kycklingfärs och det finns ofta för bra pris (svensk förstås) och går att använda till mycket. Vi brukar t ex göra kycklingburgare, kycklingbollar och tacos. Även denna asiatiska kycklingsås är sååå god! Och barnen gillar att vara med och laga den och testa nya kryddor och smaker. Så då blev jag glad när jag hittade detta recept på kycklingbullar med currysås som serveras med jasminris, koriander och chili hos HelloFresh.

Kycklingbullar med currysås med koriander och chili

Flexibel matkasse

Idag finns väldigt många företag som erbjuder olika matkassar och barnfamiljer är såklart en given målgrupp. Personligen har jag hittills inte varit intresserad av att testa då jag inte vill ha en färdig meny och binda upp mig på något i flera veckor. Men skulle jag testa något skulle det nog vara HelloFresh som erbjuder flexibla matkassar. Du får välja antal portioner, hur ofta du vill ha kassen och du kan även välja vilka rätter (12 olika varje vecka) samt pausa matkassen när du behöver. Och självklart avbryta prenumerationen närsom helst. De har en grym receptbank med massor av goda rätter i olika kategorier så hittar smidigt recept från hela världen. Denna kan du ta del av även om du inte köper deras matkasse. Till exempel kan du hitta recept som passar utmärkt för barnfamiljen. Matkasse är ju perfekt när tiden är knapp och du inte hinner tänka ut en meny och få inspiration. Men barn kan ju även vara lite kinkiga så då kan det vara skönt att få vara med och välja rätterna.

Kycklingbullar med currysås med koriander och chili

Kycklingbullar med currysås (4 port)

Ingredienser
4 port jasminris
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 ägg
450 g kycklingfärs
50 g ströbröd (ev. glutenfritt)
20 g ingefära
2 salladslökar
1 lime
1-2 msk röd currypasta
1 pkt kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
Lite soja
70 g färsk spenat
1 röd chili
1 kruka koriander

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning.
Skala och finhacka lök. Skala vitlök. Lägg kycklingfärsen i en bunke tillsammans med hälften av löken och pressa vitlöken samt ägg, ströbröd, salt och svartpeppar. Rulla till bollar (ca 20-24 st) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter.
Skala och finhacka ingefära (jag tog mer än receptet). Strimla salladslöken. Dela limen i klyftor.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, pressad vitlök och ingefära i ca en minut. Tillsätt sedan currypasta och låt fräsa med 30 sekunder innan du hälla i kokosmjölk, vatten och soja. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Blanda sedan ner spenat och salladslök och låt sjuda 2 minuter till. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar.
Kärna ur och skiva/hacka chilin. Grovhacka koriander.
Lägg upp ris och kycklingbollar häll på sås. Toppa med chili och koriander.

Kycklingbullar med currysås med koriander och chili

Eftersom det är högsäsong för grillning just nu har HelloFresh också undersökt vad vi svenskar undrar om gällande grillning och här kan du hitta  vanliga frågor med svar.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.