Maillista

Jag fick ju en KitchenAid av min underbara man i inflyttningspresent i somras och den har jag använt mycket till bakning under hösten. Nu har vi även införskaffat köttkvarn till den och den invigde vi häromdagen. Såklart började vi med en burgare och den blev på kycklingfärs med en kryddig avokadosalsa. Köttkvarnen var enkel att använda och resultatet blev väldigt bra. Nästa projekt är att göra egen korv..

DSC_0254 1 kycklingburgare

Kycklingburgare med avokadosalsa och chilimajo (4 port)

Ingredienser
800 g kycklingfärs
1,5 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja
1 msk andfond
2 vitlöksklyftor
Avokadosalsa:
2 avokado
0,5 tomat
1 msk hackad koriander
0,5 lime
1 msk olivolja
0,5 tsk sambal oelek
Ströbröd
Chilimajo:
1 äggula
1,5 tsk vitvinsvinäger
1,5-2 dl rapsolja
Ca 1 tsk sambal oelek
Pressad citron
Vitlöksbröd
Sallad
Mozzarella
Tomat
Gör såhär
Chilimajo: Vispa ihop äggulan och vinägern i en skål. Tillsätt oljan droppvis till en början under ständig vispning och sedan kan du öka mängden. Smaka av med salt, svartpeppar, citronsaft och sambal oelek.
Avokadosalsa: Skala och tärna avokadon. Tärna tomaten och finhacka koriandern. Blanda ihop avokado, tomat, koriander, skal och saft från limen, olivolja, sambal oelek samt salt och svartpeppar.
Kycklingburgare: Blanda kycklingfärsen med sambal oelek, sesamolja, andfond och pressad vitlök. Krydda med salt och svartpeppar och blanda. Forma till fyra biffar och vänd i ströbröd. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek burgarna några minuter på varje sida (gärna med lock) så de får fin färg och är genomstekta. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera med bröd, sallad, tomat och mozzarella.
 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.