Många har säkert läst om och även provat minutfilé från Kronfågel. Jag har köpt det en gång förut men fastnade inte riktigt för det. Nu har jag fått chansen att testa den igen och försökte tänka ut vad den kan tänkas passa som och i vilken rätt dess fördelar kommer till nytta. Då kom jag på att jag skulle göra en burgare. Förut har vi gjort kycklingburgare på färs men med minutfilén kan man steka filéen och använde den hel. Saftigt och gott och passar perfekt när man inte har alltför mycket tid. Minutfiléen passade utmärkt som kycklingburgare! Med en snabb marinad, en kapriskräm och rostad sötpotatis blev det en hejdundrandes rätt.

Kycklingburgare med kapriskräm och rostad sötpotatis (4 port)

Ingredienser
600 g minutfilé
1 citron
1 msk grön tabasco
2 tsk worcestershiresauce
Citronpeppar
Kapriskräm:
2 dl kapris
1 dl crème fraiche
4 port sötpotatis
3 vitlöksklyftor
Bröd
Sallad
Tomat
Mozzarella
1-2 stjälkselleri
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skär sedan i smala klyftor. Lägg på en plåt och pressa över vitlök, ringa över olivolja och krydda med salt och citronpeppar. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och har fått färg.
Mixa kaprisen slätt och blanda med créme fraiche och krydda med cayennepeppar.
Lägg kycklingen i en bunke med skal och saft från citronen, worcestershiresauce och grön tabasco och låt ligga i marinaden ca 15 minuter. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen ca 3 minuter på varje sida och krydda med salt och citronpeppar.
Servera med bröd, sallad, tomat, mozzarella, kapriskrämen och sötpotatis toppad med strimlad selleri.
 
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b