Förutom att äta mer vegetariskt här hemma försöker vi även dra ner på rött kött för att vara lite snällare mot miljön. Det resulterar i att vi köper hem lite nya råvaror och hittar på nya recept. Nu har vi ätit kycklingfärs några gånger och vi tycker att det är ett väldigt trevligt livsmedel som går att använda till mycket och det är tacksamt att smaksätta. I den burgaren använde vi även citron, chili och salladslök. Och till burgarna gjorde vi rostade polkabetor och persiljemajo 🙂
Kycklingburgare med persiljemajo (4 port)
Ingredienser
600 g kycklingfärs
3 msk ströbröd
0,5 dl grädde
1 ägg
Skal från 1 citron
0,5 röd chili
3 salladslökar
0,5 msk kycklingfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port polkabetor
Persiljemajo:
1 sats majonäs
1 dl persilja
Sallad
Tomat
Bröd
Coleslaw
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala betorna och skär i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
Gör en sats majonäs och blanda ner finhackad persilja.
Gör coleslaw.
Blanda ihop ströbröd med grädden och låt stå ett par minuter. Finhacka salladslöken och chilin. Blanda ner ägg, skal från citronen, lök, chili, fond, färs, salt och svartpeppar.
Forma till 4 burgare och lägg i en het stekpanna med olivolja. Stek på medelvärme tills de är genomstekta och krydda med salt och svartpeppar.
Servera med bröd, sallad, tomat, coleslaw, betorna och majonäs.