Idag är det torsdag och det innebär att jag bara har 2 arbetsdagar kvar innan föräldraledighet. Det känns väldigt märkligt att jag inte ska jobba på ungefär ett år sen.. sjukt! Men jag längtar och ser så mycket fram emot att vår prins är här om ungefär 3 veckor. Och som det ser ut just nu kommer vi inte behöva vänta så mycket längre än det eftersom det är en lite knubbis där inne och han kommer inte få blir överbakad. Han är så välkommen och vi kommer älska varenda gram!
Men innan jag beger mig mot min nästsista arbetsdag på länge tänkte jag såklart ge er ett recept. Det blir en smarrig kycklingfajitas som vi pimpade med tomat- och majssalsa och självklart guacamole. Funkar till både vardag och helg!
Tips! Låt en avokadokärna ligga i guacamolen så slipper den bli brun och tråkig.
Kycklingfajitas med tomat- och majssalsa (6 port)
Ingredienser
800 g kycklingfilé
3 paprikor
1 gul lök
1 påse fajitakrydda
Tomat- och majssalsa:
300 g majs (avrunnen vikt)
400 g tomater
1 lime
0,5 rödlök
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 kruka koriander
Guacamole:
3 avokados
2 msk créme fraiche
2 vitlöksklyftor
0,5 lime
1 tsk tomatpuré
0,5 tsk sambal oelek
Tortillabröd
Turkisk yoghurt
Gör såhär
Strimla kycklingfilén. Kärna ur paprikan och skär i strimlor. Skala och strimla löken. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen 3 minuter. Tillsätt sedan paprika och lök och låt steka 3 minuter till och ha sedan på kryddan och stek 2 minuter till.
Salsa: Skala och finhacka rödlök och vitlök. Finhacka chilin. Tärna tomaterna. Finhacka koriander. Blanda ihop majs, tomat, rödlök, vitlök, chili, skal och saft från limen samt koriander. Krydda med salt och svartpeppar.
Guacamole: Dela avokadon och kärna ur. Lägg i en skål och mosa grovt med gaffel. Blanda i créme fraiche, pressad vitlök, pressad lime, tomatpuré och sambal oelek. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera med tortillabröd och yoghurt.
Vad roligt att ni också ska ha barn nästan samtidigt som oss! Jag har 11 dagar kvar till due date och det är ju en kille här också 🙂 Knappast så liten heller om man ser till min gigantiska kula 🙂
Hoppas du mår bra! Vad fin bloggen har blivit förresten, bra jobbat. Får se om jag överhuvudtaget orkar hålla min matblogg i liv med två små vildar…. Kram
Ja, så spännande! Idag är det precis 3 veckor och det har gått så fort. Oj, vad jag längtar till att träffa honom!
Tack så mycket, va glad jag blir 🙂 Jag kommer iaf fortsätta kika in på bloggen och hoppas det kommer något inlägg då och då, men du ska självklart inte känna någon press. Det ska ju vara roligt <3 Lycka till med allt! Stor kram