Då var denna måndag kommen! Måndagen då jag göra första jobbdagen efter semestern och hösten smygstartar. Borta bra men hemma bäst och nu njuter jag av rutinerna igen. Imorgon börjar Milas inskolning och det känns som en stor grej men inget jag är speciellt nervös för. David kör inskolningen och jag tror det kommer gå galant 🙂
Vardagsmat och kycklinggryta
I och med att vi är tillbaka i vardagen igen så är det åter till bra vardagsmat, storkok och näringsrika middagar. Och som en kickstart på detta tänkte jag tipsa er om dessa inlägg som jag skrivit tidigare:
– Billig vardagsmat – 30 recept!
– Näringsrik mat för att stärka immunförsvaret
– Snabb lunch – 20 recept!
– Vegansk middag – 10 inspirerande recept!
Förutom dessa inlägg som är fyllda med härliga recept så tänkte jag ge er ett nytt recept bestående av en kycklinggryta med blomkål. Kryddig och smakrik. En väldigt god middag som passar hela familjen!
Kycklinggryta med blomkål (8 port)
Ingredienser
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
Några cm färsk ingefära
1 kg kycklinglårfilé
Ett par nypor chiliflakes
3 msk curry
3 stora morötter
0,5 blomkålshuvud
7 dl vatten
500 ml krossade tomater
2 kycklingbuljongtärningar
8 port ris
1 gurka
Turkisk yoghurt
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs löken så den blir mjuk. Ha i vit lök, riven ingefära och kycklingen och låt bryna. Krydda med chiliflakes och curry och låt fräsa en minut till. Ha sedan i vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp och låt puttra under lock 10 minuter. Under tiden kan du skala morötterna och skär i slantar/bitar. Dela ner blomkålen i små buketter.
Rör ner morötter och blomkålen och låt puttra 10 minuter till. Smaka sedan av med salt och svartpeppar. Red eventuellt av med maizena redning.
Servera med kokt ris, krispig gurka och en klick yoghurt.