I samarbete med Gårdssällskapet
Två dagar på matmässan har passerat och det har varit härligt, lärorikt och kul att träffa många andra matbloggare. Jag var där i torsdags på prisutdelningen för matbloggspriset och sen strosade jag runt på mässan några timmar innan det var dags att åka till kvällens matbloggsmingel. I många timmar hängde vi, drack öl och bjöds på massor av goda tapas. Och igår åkte vi till mässan igen och då vet det matbloggsträff med många bra talare och så mycket inspiration och ny kunskap. Nu kommer jag förhoppningsvis bli en ännu bättre matbloggare!
Innan jag börjar med dagens bestyr tänkte jag såklart ge er ett nytt recept. Denna lördag blir det saftiga kycklingklubbor med gräddstuvad kål och svampsås. Gottigt!
Kycklingklubbor med gräddstuvad kål och svampsås (4 port)
Ingredienser
4 stora kycklingklubbor (ca 1 kg)
40 g smör
1 msk ketchup
0,5 msk soya
En nypa chiliflakes
Gräddstuvad kål:
500 g spetskål
0,5 fänkål
25 g smör
1 dl grädde
Svampsås:
150 g förvälld trattkantareller eller annan svamp
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 tsk soya
Skyn från kycklingen
Lingon
Gör såhär
Kycklingklubborna: Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret och blanda i soya, ketchup, chiliflakes, och svartpeppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna. Sätt in i ugnen i 30-40 minuter tills köttet är genomstekt.
Svampsås: Rensa svampen och stek den i smör och salta. Häll i grädde, créme fraiche och soya och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. När du tagit ut kycklingen ur ugnen får du gärna ha i skyn i såsen.
Kål: Skär spetskålen i strimlor. Strimla fänkålen. Hetta upp en traktörpanna med smöret och fräs spetskål och fänkål någon minut. Tillsätt grädden och låt puttra tills det börjar bli mjukt. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera kycklingen med kålen, såsen och toppa med några lingon.’
Lämna ett svar