I helgen är David konferencier på en konferens i Gävle och därför sover jag hos mamma. Mysigt! Ombonat hem, tända ljus, väldigt god mat, lång helgfrukost och massa mys. Nu har jag läst bloggar och ska ta en dusch innan det är dags för frukost. Sen blir det slappande hemma och kanske en shoppingsväng. En riktig mammahelg! <3

Imorgon ska jag visa lite av vad vi äter för gott den här helgen men nu blir det ett recept på en krämig kycklinggratäng jag gjorde i veckan. Väldigt god!

 Kycklinglasagne med ricottakräm (4 port)

Ingredienser
1 pkt färska lasagneplattor
3 msk olivolja
500 g ricottaost
12 soltorkade tomater
1 ask körsbärstomater
1 påse babyspenat
3 msk frusen basilika
2 pkt mozzarella
500 g kyckling
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg ricottan i en skål och ha i finhackade soltorkade tomater. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar. Dela tomaterna och riv mozarellan. Lägg en lasagneplatta i botten på en form. Täck med ostsmeten och lägg på hälften av tomaterna, all spenat och sedan en ny lasagneplatta. Lägg på hälften av den strimlade kycklingen, hälften av basilikan och lite mozzarella. Lägg på en ny lasagneplatta och strö över resten av kycklingen, basilikan och lite mozzarella. Lägg på sista lasagneplattan och strö över resten av tomaterna och mozzarellan. Droppa över lite olivolja och grädda i ugnen ca 10-15 minuter. 

Inga svar än

  1. Kicki

    Ser väldigt gott ut 🙂 måste prova nån dag:) Nattinatti och tack för din mysiga blogg

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.