fbpx
Igår var jag bjuden på en härlig lunch hos Kronfågel. De berättade om mattrender och deras nyheter som är på väg ut på marknaden och så fick vi smaka på väldigt många goda kycklingrätter. Det var en mängd olika produkter som presenterades såsom minutstrimlor, minutskivor, ”ribs” och pulled chicken. 
 
Det var även intressant att höra om hur kycklingen tar allt större plats i köken till och med på stjärnkrogarna och kyckling äts till både vardag och fest. Undersökningar visar att kyckling är populärt i alla åldrar och med nya produkter som kommer sparar det alltmer tid i köken för de stressade vardagsmiddagarna. Variationen är stor och man kan numera få tag på fågeln som hel, strimlad, skivad, fryst, kyld, hel, färs och färdigtillagad, allt för att passa de olika behoven.
 
Ekologiskt är ju också en stor trend och de berättade om sin ekologiska KRAV-kyckling från Bosarp som vi också fick smaka. Jag gillar verkligen att det kommer fler bra svensk och ekologiska alternativ eftersom jag försöker prioritera detta när jag köper kött. 
 
Det var en väldigt trevlig och inspirerande lunch och jag har fått lite nya uppslag till vad man kan laga av den goda, prisvärda kycklingråvaran!
 
Chicken roll gjort på korvbröd, pulled chicken, romansallad, chilirelish och bostongurka
Bosarpkyckling med äpple och timjan serverades med en sallad med rödbetor, äpple, lök, getost och brynt smör 
 Caesarsallad på minutskivor och de nya ”ribsen” med en böndip och paprikasalsa
 Wokade minutstrimlor med paprika, majs och salladslök
 
Lunchen avslutades med karamelliserade äpplen och granny smith-sorbet

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b