Ofta är det det enkla som är godast. Jag vet inte om ni tycker ingredienslistan till receptet ser lång ut men för mig är det i alla fall basvaror som ofta finns hemma och det gick snabbt att slänga ihop. Och grönsakerna kan man ju byta ut till det man vill eller hoppa över något som inte passar. Glöm inte att det ska vara lätt och roligt att laga mat. Recept är bra att utgå ifrån men våga göra din egen variant. Det här bli i alla fall en mättande kycklingpasta med bacon och goda tomater. Gör en stor omgång direkt så finns det matlådor sen 🙂
Kycklingpasta med bacon och tomat (5-6 port)
Ingredienser
5-6 port pasta
800 g kyckling
1 pkt bacon (á 140 g)
0,5 dl olivolja
1-2 dl pastavatten
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
4 stjälkar selleri
2 rödlökar
200 g fetaost
70 g babyspenat
500 g körsbärstomater
Gör såhär
Koka pasta enligt anvisning och lägg undan lite pastavatten när du häller av.
Strimla kycklingen och baconet. Skala och finhacka vitlök. Skala och strimla lök. Strimla sellerin och skär tomaterna i halvor eller kvartar. Finhacka chilin.
Hetta upp et stekpanna med olivolja och fräs kycklingen så den får fin färg och blir genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar och lägg över i en stor kastrull. Stek baconet knaprigt i stekpannan och lägg över i kastrullen. Lägg i olivoljan i stekpannan och fräs lök, vitlök och chili ett par minuter innan du har i sellerin och fräser en minut till. Häll över i kastrullen och ha i spenat, tomat och smulad fetaost. Vänd sedan ner pastan och låt allt bli varmt. Spä med pastavatten så det blir krämigt och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.