Maillista

Gårdagen i Stockholm bjöd på regn, regn och regn men vi hittade i alla fall vackra tärnklänningar och jag längtar så till den stora dagen. Tänk att min syster ska gifta sig! På kvällen blev det soffmys med väldigt god middag och ett avsnitt av The Following, en serie jag verkligen kan rekommendera!
 
Så dagens middagstips bli en al dente-kokt pasta med en krämig sås som toppas med parmesan, det går sällan fel. I denna rätt hade jag även i kyckling, champinjoner och tryffelolja och det blev en riktig höjdare. Ni bara måste prova!

 

Kycklingpasta med champinjon och tryffel (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
600 g kycklingfilé
300 g champinjoner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
150 g parmesan
Vit tryffelolja efter smak
Machesallad
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skiva kycklingen i strimlor. Hetta upp olija i en stekpanna och stek kycklingen så den blir nästan klar. Krydda med salt och svartpeppar.
Rensa champinjonerna och skala och hacka lök och vitlök. Riv parmesan. Lägg i lök, vitlök och svamp med kycklingen i stekpannan. Häll i grädden. Låt puttra några minuter och ha sedan i hälften av osten. Smaka av med salt, svartpeppar och droppa i tryffelolja efter smak. När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt pastan i såsen och blanda. Strö över osten, droppa över lite mer tryffelolja och servera med machesallad. 
 
0

Inga svar än

  1. Anonym

    Hej! DUm fråga kanske, men hur mkt kyckling använde du?
    hittade nyss din blogg å har som mål att lusläsa den idag!

    Svara
  2. Sandras Matkrypin

    Oj, det hade jag helt missat att skriva. Jag brukar räkna på 150 g per portion så 600 g kyckling till det här receptet.
    Vad roligt att höra, hoppas du gillar fler recept 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.