Maillista

Som ni vet hämtar jag min inspiration i köket från alla möjliga håll: tidningar, bloggar, instagram och annat. Och ibland kommer man över ett recept som man bara känner att man inte behöver göra så mycket förändringar på för det låter så väldans gott som det är. Så kände jag när jag hittade det här receptet hos Bara en kaka till och därför måste jag ju såklart tacka för inspirationen. Jag har gjort lite små förändringar och den här rätten blev så god! Våga testa och njut!

Kycklingpasta med fänkål och citron (6 port)

Ingredienser
6 port pasta
700 g kycklinglårfilé
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 stor fänkål
300 g körsbärstomater
1 citron
3 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
Riven parmesan

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning och kom ihåg att spara lite pastavatten.
Strimla kycklingen. Ansa och strimla fänkålen fint. Skala och finstrimla vitlöken och finhacka chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs kycklingen runtom så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg på en tallrik och sidan och fräs sedan fänkål, chili och vitlök så det mjuknar. Ha i tomaterna och låt fräsa med ett par minuter innan du har i kyckling, fond, grädde, pastavatten och skal och saft från citronen. Låt puttra ihop 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pasta och riven parmesan.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a