Den här pastarätten är ingen lågkalorirätt direkt. Det är både bacon och grädde i men det är ju så gott. Och vad vore livet om man inte fick unna sig riktigt god mat? Det här receptet räcker till många och det blir perfekt att bjuda gästerna på alternativt göra ett gäng matlådor. Vi har en hel hylla i frysen med bara matlådor och det är perfekt när man inte alltid har tid att laga något eller ha med sig till lunchen på jobbet. Hoppas ni gillar receptet 🙂
Kycklingpasta med oregano (ca 8 port)
Ingredienser
1,2 kg kycklingfilé
1 pkt bacon
4 vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
Paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 dl pastavatten
Maizena
8 port pasta
Gör såhär
Skär kycklingen i bitar. Finstrimla baconet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen i två omgångar och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver och lägg sedan i en gryta. Stek baconet knaprigt tillsammans med pressad vitlök och lägg i grytan. Fyll på med oregano, vispgrädde och dijonsenap och låt koka upp. Låt puttra ca 10 minuter medan du kokar pastan enligt anvisning. Späd ut såsen med lite pastavatten och red eventuellt av den med maizena. Blanda sedan ihop såsen med pastan och servera direkt.