Kycklingsallad med vattenmelon och jordgubbar (4 port)
600 g kycklingfilé
250 g jordgubbar
0,5 vattenmelon
150 g färsk babyspenat
1 rödlök
200 g fetaost
1 msk balsamvinäger
0,5 dl rostade och saltade melonkärnor
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingen i en stekpanna så den får färg. Krydda med salt, citronpeppar och grillkrydda. Strax innan du lyfter upp den ur pannan, häll i en skvätt balsamvinäger. Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form och sätt i en köttermometer. Låt stå i ugnen tills en innertemperatur på 67 grader. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Lägg upp spenaten på ett stort fat och lägg på skivade jordgubbar, vattenmelonbitar, strimlad rödlök, fetaostbitar och kycklingen skuren i mindre bitar. Toppa med rostade, saltade melonkärnor och salt och svartpeppar. Servera med hallonvinäger.
Åh! Vilken fantastisk blogg! Jag blir såååå inspirerad och sugen på att laga mat. Vilka ljuvliga recept och bilder!
Underbart! 🙂
KRAM
Tack! Va glad jag blir 🙂