Grattis världens bästa svägerska som fyller 20 år idag! <3
Vi befinner oss i skärgården och firade min svägerska Frida igår och eftersom det är idag hon fyller så vi fortsätter firandet idag. En riktigt bra start på semestern 🙂
Det är ju trots allt fortfarande augusti och jag försöker att ta vara på alla goda råvaror som finns i butikerna nu. Därför vill jag inspirera med detta recept på en härlig sommarsallad.

 

Kycklingsallad med vattenmelon och jordgubbar

Kycklingsallad med vattenmelon och jordgubbar (4 port)

Ingredienser

600 g kycklingfilé
250 g jordgubbar
0,5 vattenmelon
150 g färsk babyspenat
1 rödlök
200 g fetaost
1 msk balsamvinäger
0,5 dl rostade och saltade melonkärnor

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingen i en stekpanna så den får färg. Krydda med salt, citronpeppar och grillkrydda. Strax innan du lyfter upp den ur pannan, häll i en skvätt balsamvinäger. Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form och sätt i en köttermometer. Låt stå i ugnen tills en innertemperatur på 67 grader. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Lägg upp spenaten på ett stort fat och lägg på skivade jordgubbar, vattenmelonbitar, strimlad rödlök, fetaostbitar och kycklingen skuren i mindre bitar.  Toppa med rostade, saltade melonkärnor och salt och svartpeppar. Servera med hallonvinäger.

Kycklingsallad med vattenmelon och jordgubbar

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b