Maillista

Hösten är ju soppans och grytans årstid! Personligen uppskattar jag verkligen en god soppa men ibland måste jag flörta lite extra får att få med mannen på tåget. Han förknippar soppa med något slätt som man inte bli mätt på. När jag tar en soppa och kallar den gryta istället så brukar det gå lättare. Men då kan den inte vara slät förstås! För en gryta ska ju vara matig och ha bitar, eller vad tycker du?

Kyckling i gott sällskap av curry

Min svärmor brukar göra en kycklingssoppa med curry, äpple och så smarriga rotfrukter och krossade tomater. Jag har gjort min egna version av den här soppan. Eller jag menar grytan 😉 Den här fick godkänt därhemma på middagsbordet och Noel sa “Namnamnam”!

Kycklingsoppa med curry och äpple Kycklingsoppa med curry och äpple

Kycklingsoppa med curry och äpple (4-6 port)

Ingredienser
500 g morötter
700 g kyckling
4 potatisar
5 vitlöksklyftor
1 röd chili
2-3 msk curry
1 msk tomatpuré
1 l vatten
1 burk krossade tomater (á 400 g)
2 hönsbuljongtärningar
1 dl créme fraiche
2 äpplen
1 lime

Gör såhär
Skär morötterna i slantar. Strimla kycklingen. Skala potatisen och tärna den. Skala vitlöken och finhacka de. Kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs kycklingen så den får lite yta. Tillsätt sedan vitlök, chili, tomatpuré och curry och fräs 1-2 minuter till. Tillsätt sedan vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp och puttra ca 20 minuter under lock. Under tiden kan du kärna ur och tärna äpplet. Rör ner äpplet tillsammans med créme fraiche och smaka sedan av med pressad lime, salt och svartpeppar.

0

5 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.