Denna kycklingsoppa är så god! Den är fylld med rotselleri, morötter och purjolök. Och så är den kryddad med lite curry, körvel och dragon. Den är enkel att laga och en riktigt härlig middag för hela familjen. Den är baserad på buljong men tack vare att runda av den med lite créme fraiche så blir den len och fin. Servera gärn med ett gott bröd och gör dubbel sats så kan du bjuda några gäster också.
Soppa till middag
Jag har förstått att många barnfamiljer inte lagar soppa så ofta. Men mina barn brukar gilla soppa och ibland brukar Noel önska grönsakssoppa när han får välja mat. Några favoriter är broccolisoppa eller minestronesoppa.
När jag lagar soppa utgår jag ofta från mycket grönsaker och rotfrukter och en buljong. Man ska inte snåla med kryddorna, det är ju det som gör att soppan smakar något. Sen har jag ofta i någon mejeriprodukt så den blir krämig. Och så smakar jag alltid av med salt, svartpeppar och citron.
Kycklingsoppa med rotfrukter (4 port)
Ingredienser
0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
100 g rotselleri
1 tsk curry
1,5 tsk dragon
1 tsk körvel
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
600 g kycklingfilé
1 dl mjölkfri créme fraiche
1 msk persilja
Gör såhär
Strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Skala morötter och rotselleri och skär i fina tärningar. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs purjolök och vitlök 1 minut innan du tillsätter rotselleri och morötter tillsammans med curry. Låt fräsa ett par minuter och tillsätt sedan dragon, körvel, vatten, och buljongtärningar. Låt koka upp.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i den puttrande soppan. Låt koka tills kycklingen är klar.
Tillsätt då créme fraiche och persilja och smaka av med örtsalt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron.
Fler recept på goda kycklingsoppor: