I samarbete med Gårdssällskapet
I tisdags började jag jobba igen efter 14 månaders föräldraledighet och jag har dessutom ny tjänst. Så nu är det fullt upp med nytt jobb på dagarna och sen renovering hela kvällarna. Huset kommer bli så fint och vi flyttar in om 1 månad. Åh, vad jag längtar!
Så innan jag påbörjar veckans sista arbetsdag tänkte jag ge er ett nytt recept. Det blir kycklingvingar med en pärlcouscoussallad – kanske något till helgmyset?
Kycklingvingar med pärlcouscoussallad och ingefärsyoghurt (2-3 port)
Ingredienser
600 g kycklingvingar
2 msk smör
2 msk pressad citron
0,5 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
Pärlcouscoussallad:
1,5 dl pärlcouscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
50 g grönkål
1 tomat
0,5 rödlök
Ingefärsyoghurt:
1-1,5 dl turkisk yoghurt
En bit färsk ingefära
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda i paprikapulver, pressad vitlök, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Blanda ner pressad citron och häll sedan smörblandningen över kycklingvingarna i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
Koka couscousen enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Dela ner grönkålen och lägg i en bunke. Ha på olivolja och citron och krydda med salt. Massera kålen ett par minuter så den mjuknar. Tärna tomat. Skala och strimla rödlöken. Blanda grönkål med couscous, löken och tomaterna. Krydda med svartpeppar.
Blanda yoghurt med riven ingefära. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Lämna ett svar