I samarbete med Gårdssällskapet
Om bara ett par timmar får vi nycklarna till vårt hus. VÅRT hus! Haha, det är så galet! Det kommer bli hektiska veckor av renovering innan vi flyttar in och det kommer bli så roligt. Så idag ska vi börja riva ut sånt som ska bytas ut och jag ser fram emot att lära mig lite renovering under de kommande veckorna 😉
Men innan vi går till banken och får våra nycklar tänkte jag ge er ett nytt recept. Eftersom Gårdssällskapet numera även har kyckling i sitt sortiment så är det ett kycklingrecept. En wok med paprika, haricots verts och annat smått och gott.
Kycklingwok med äggnudlar (4 port)
Ingredienser
600 g kycklinglårfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
En bit färsk ingefära
3 stjälkar selleri
Ett par nypor chiliflakes
200 g haricots verts
250 g äggnudlar
2 tsk sesamolja
1 msk soja
2 tsk fisksås
1 lime
Gör såhär
Strimla kycklingen. Kärna ut och strimla paprikorna. Skala och skär löken i smala båtar. Skala och strimla vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Strimla sellerin.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runtom tills den får lite färg och är genomstekt. Tillsätt sesamolja, soja och fisksås. Krydda med salt och svartpeppar och lägg över i en stor kastrull.
Stek sedan lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i stekpannan och när det börjat mjukna kan du lägga över det i kycklingkastrullen. Stek sedan paprika och haricots verts ett par minuter och lägg i kastrullen. Blanda slutligen i nudlarna i den stora kastrullen med kycklingwoken och rör ner pressad lime och den strimlade sellerin. Servera direkt.