fbpx
Vi fick lakritspulver i julklapp av min kära svägerska och jag funderade på vad jag skulle använda det till först. Jag har flera gånger läst om lakritspannacotta och när jag hittade ett recept hos Matsafari blev jag inspirerad att testa. Jag ändrade lite i receptet och det blev väldigt gott med lagom smak av lakrits. 

 

Lakritspannacotta med hallonspegel

Lakritspannacotta med hallonspegel (4 port)

Ingredienser
4 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk lakritspulver
2 gelatinblad
Hallonspegel:
3 dl frysta hallon
2 msk vatten
1 msk florsocker
Citronmeliss
Gör såhär
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll grädden i en kastrull och låt bli varmt. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt strösocker, vaniljsocker och lakritspulver och rör till det löst upp sig. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Häll sedan upp pannacottan i portionsglas och låt stelna i kylen i ca 2 timmar.
Hallonspegel: Häll hallonen i en kastrull och låt bli varmt tillsammans med vattnet och florsockret.  Mixa slät och sila innan du häller såsen ovanpå pannacottan. Ställ in i kylen för att stelna igen minst 1 timme.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b